Відкриття церкви “Голгофа” (відео)

У неділю 21-го жовтня, у м. Львові відбулася довгоочікувана та знаменна подія – урочисте відкриття Дому Молитви Церкви Християн Віри Євангельської « Голгофа», що у Сихівському районі. Храм, який вміщає коло двох тисяч сидячих місць вже о 9.45 був заповнений вщент. До початку зібрання, о 9 год. 45 хв. співом розпочав служити об’єднаний хор Церков Львова «Віфанія» та «Голгофа»( перший та другий хори церкви «Віфанія», та хор церкви «Голгофа»). У виконанні хору прозвучали три псалми: «Браття і сестри» регент Любов Данилик, у виконанні чоловічої групи хору – пісня «Біблія» регент Віктор Великочоловік, та псалом «Слався, слався» регент Неля Демко.

Святкове зібрання розпочалося о 10.00 закликом до молитви пастора ЦХВЄ «Віфанія» м. Львова Ярослава Емхи. Після молитви хор заспівав апостольський символ віри «Вірую» регент Віктор Великочоловік. Слід зазначити, що на відкриття прибуло чимало гостей зі Львова, України та з-за кордону. Наступним проповідував гість зі США пастор Степан Касянюк, а хор виконав псалом «Боже, славу і хвалу прийми» регент Любов Данилик. Про історію Церкви «Голгофа» розповів заступник єпископа ЦХВЄ у Львівський області Анатолій Гук. Під орудою Віктора Великочоловіка хор виконав величний псалом «Цар-царів».

Старший Єпископ ЦХВЄ України Михайло Паночко коротким словом з Писання підготував усіх до посвячення Дому Молитви. До молитви посвячення була запрошена уся громада присутніх, а також служителі: заступник старшого єпископа ЦХВЄ по західному регіону єпископ Віктор Боришкевич, єпископ ЦХВЄ у Львівській області Роман Ляховський, єпископ ЦХВЄ Василь Боєчко, єпископ ЦХВЄ у Волинській області Михайло Близнюк, єпископ ЦХВЄ у Івано-Франківський області Юрій Веремій, єпископ ЦХВЄ у Тернопільський області Володимир Терещенко, пресвітери церков м. Львова, області та інших регіонів України. Після молитви посвячення у виконанні об’єднаного хору під керівництвом регента Нелі Демко прозвучала пісня «Співайте Богу славу нині».

Серед запрошених гостей були присутні представники від інших християнських конфесій: УГКЦ, УАПЦ та РКЦ, котрі звернулись до присутніх зі словом привітання, а хор чудово виконав псалом «Душе моя» регент Михайло Сиско.

Наступним до слова привітання був запрошений мер міста Львова Андрій Садовий, котрий зауважив, що місто Львів вважається містом молитви в Україні. Після привітання мера хор під орудою регента Михайла Сиско виконав пісню «Єдиному Богу – слава!». Також до громади звернувся голова Сихівської райдержадміністрації м. Львова Іван Лозинський. Далі у виконання чоловічої групи хору був виконаний псалом «Своїми шляхами» регент Віктор Великочоловік.

Гості зі США, Чехії, Норвегії та Швеції поділилися привітаннями до Церкви. Відомий християнський гімн «Як славний наш Господь в Сіоні» заспівали загальним співом усі присутні.

Наступними до слова привітання були запрошені єпископи ЦХВЄ Віктор Боришкевич, Володимир Терещенко, Юрій Веремій та Михайло Близнюк. Після привітань служив хор піснею «Погляньте, брати» регент Віктор Великочоловік.

Василь Майба від імені комітету по будівництву виголосив подяку Господу за благословення будови та завершення Дому Молитви, усім спонсорам та благодійникам, а також тим виконавцям, хто приймав участь у будівництві Дому Молитви на різних його етапах. Молитва Господня «Отче наш» прозвучала у виконанні хору під керівництвом регента Максима Небожинського.

Заключне слово було надане старшому єпископу ЦХВЄ Михайлові Паночко, котрий у проповіді закликав до покаяння та примирення з Богом. На його заклик вийшло чимало людей.  Завершив урочисте зібрання посвячення Дому Молитви хор , котрий виконав духовний гімн України «Боже великий єдиний» регент Максим Небожинський.

Впродовж цілого зібрання відчувалась присутність Господня, котра сповнила радістю серця присутніх. Віримо, що милосердний Господь почув молитви свого народу про благословення Дому Молитви ЦХВЄ «Голгофа» у м. Львові.

Нехай це святе місце ніколи не буде пустим!

Зав’ялов Павло


Скачати

Про inpfss